Hepimizin tanıdığı Antetokounmpo soyadının ikinci en genç taşıyıcısı. 1998 doğumlu ayakkabıyla yaklaşık 2.09 metre ve 88 kilogram ağırlığında ayrıca 2.19 metre kulaç uzunluğuyla o da ağabeyi gibi inanılmaz bir fiziğe sahip ve tek eksiği yine ağabeyinin de zamanında sorunu olan güç problemi. Fakat ağabeyi bu sorunu çözdü o neden çözemesin değil mi?
Not: İnternette baktığımda nba.com doğum tarihini 16 Mayıs 1998 alırken ESPN ise 20 Kasım 1997 olarak gösteriyor hangisi doğru açıkçası bilmiyorum.
Bir senelik kolej tecrübesinde maç başına 15.1 dakikada 5.2 sayı, 2.9 ribaund ve 1.1 blok ortalamalarıyla oynadı. Efektif şut yüzdesinde de %58 ile gayet iyi bir ortalama tutturdu.
Kostas’ın artılarına geçme vakti geldi.
1- Kulaç uzunluğu. O da ağabeyi veya Kevin Durant gibi olağanüstü bir fiziğe sahip NBA seçmelerinde ağabeyi gibi üst sıralardan seçilmese de patlama yapma potansiyeli çok yüksek.
2- Atletik ve atletizmi sayesinde de pota yakınlarında çok iyi.
3- Topsuz iyi hareket edebiliyor.
4- Ribaundlarda fiziksel üstünlüğünden dolayı kendi mevkisindeki oyunculara göre üstün kalıyor takımının ribaundda fazladan bir oyuncusu olmasını sağlıyor.
5- İyi bir top kesici ve iyi bir “shot blocker”.
Şimdi de negatif yanlarından bahsedelim.
1- Güçsüz. Bire bir savunmada kaldığında rakiplerine göre hızlı kalsa da yine de post hücumda rakipleri onun üzerinden çok fazla çabalamadan sayı bulabiliyor. Bir post-up pozisyonunda üzerinden ortalama 0.99 sayıya izin veriyor.
2- Uzun mesafe şutları iyi değil. Günümüz NBA’inde hemen hemen her takım artık sahadaki 5 oyuncusundan en azından 4’ünün uzun mesafe şut atabiliyor olmasını bekliyor. Uzun mesafede iyi işler yapamaması onun için büyük bir dezavantaj.
3- Top kaybı yüzdesi yüksek eline aldığı yaklaşık her 4 topun 1’ini rakip takıma veriyor.
Kostas hakkında bulabildiklerim bu kadar. Çok parlak bir aday olmadığı için genelde yazılan raporlar kısa ve aynı şeyi söylüyor. Maçlarının özetlerini izledim ve özetlerden çıkarabildiklerim bunlar. Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Yunus Emre Karabıyık