Son Periyot

Kevin Garnett’in Kariyeri

Kevin Garnett, Timberwolves NBA

Her şey 1995 NBA Draft gününde başlamıştı. 1995 NBA Draftında, draft tercihlerinin nasıl olacağını ve Kevin Garnett‘in kaçıncı sıradan hangi takıma draft edileceğini herkes merak ediyordu. O yıl; Rasheed Wallace, Michael Finley, Joe Smith, Jerry Stackhouse, Antonio Mcdyess ve Damon Stoudemire gibi geleceğin yıldız adayları olan gençler de NBA draftlarına katılmıştı. Darryl Dawkins’den sonra liseden NBA arenasına adım atacak , bu şansa sahip olacak ilk oyuncuydu. Minnesota Timberwolves 1.tur 5.sıradan Kevin Garnett’i draft ederek hem takıma hem de KEVIN GARNETT’e en parlak dönemlerini yaşatacaktı. En doğru hamleyi kulüp adına efsane olacak bir oyuncudan yana kullanmanın nesi yanlıştı ki. Hem Garnett’i hem kulüp yönetimini bu günden sonra bambaşka bir NBA sahnesi bekliyordu. Çünkü Minnesota geleceğini Garnett’in eline teslim etmişti bile. Ona güvenleri sonsuzdu.

Garnett’in Timberwolves ile İlk Playoff Deneyimi

Kevin Garnett’in Kariyeri

Çaylak sezonunda 80 maçın 43’nde ilk 5 soyunan Garnett o sezonu 10.4 sayı 6.3 ribaund ortalamaları ile bitirip en iyi çaylak ikinci beşine seçilmişti. O sezonu Wolves 26 galibiyet 56 mağlubiyet ile bitirip gene çöp sezonlarından birini yaşıyordu. NBA’deki ilk sezonun ardından Timberwolves takımı Garnett’in üzerine inşa etmeye başladı. Garnett’in yanına Stephon Marbury ve Tom Gugliotta gibi iki isim eklenmişti . Garnett ile Marbury uyumu inanılmazdı ve Minnesota Timberwolves o sezonu 40 galibiyet 42 mağlubiyet ile tamamlayarak tarihinde ilk kez Play-Off’a kalmıştı. O sezon Wolves için bir diğer ilk Garnett ve Gugliotta’nın All-Star seçilmesi oldu. Ancak peri masalı uzun sürmedi ve ilk tur’da Houston Rockets Wolves’u süpürdü. 1997-1998 NBA sezonunda Wolves 45 galibiyet 37 mağlubiyet ile sezonu tamamladı ve tarihinde ilk kez %50 galibiyet yüzdesinin üzerine çıktı. Kevin Garnett o sezonu 18.5 sayı 9.6 ribaund 4.2 asist ortalamaları ile bitirerek NBA All-Star ilk beşine seçilmişti. Ama Wolves için son gene aynı oldu . Playoff ilk turunda Seattle’a elendiler. Lock-out nedeniyle 50 maç üzerinden oynanan 1998-99 sezonunda Kevin Garnett 20.8 sayı 10.4 ribaund ortalamaları ile gene takımı sırtladı ve Timberwolves o sezon 25 galibiyet 25 mağlubiyet alarak bir kez daha NBA Playoff’lara katılmaya hak kazandı. Ancak alışılagelen ilk tur kabusu Timberwolves’un peşini bırakmadı ve Spurs’e 3-1 ile elenerek bir kez daha Playoff’lara ilk turda veda ettiler.

1999-2000 sezonunda Kevin Garnett 22.9 sayı 11.8 ribaund ile oynadı ve hem NBA All-Star hem de en iyi NBA beşine seçildi. 50-32’lik bir dereceyle Wolves Playoff’a kalsada gene ilk turda elenmekten kurtulamadı.

2000-01 sezonu biraz çalkantılı geçse de KG hırsından , mücadelesinden ödün vermedi ve sezonu 22.0 sayı 11.4 ribaund ortalamaları ile tamamladı . T.Wolves ise 47 galibiyet 35 mağlubiyet ile bitirdi ancak ilk tur kabusu devam etti ve Wolves bir kez daha ilk tur’da elenerek Playoff’a veda etti.

Kevin Garnett 2000-2011 yılları arasında All-Star’a seçilmeyi başardı.

2001-02 sezonunda Wolves aynı olayların sıra geldiği yılda gene Playoff ilk turunda elendi ama Garnett performansından ödün vermedi . 21.2 sayı 12.1 ribaund 5.2 asist 1.6 blok 1.2 top çalma ortalamalarıyla o sezonu tamamladı ve hem en iyi NBA ikinci beşine seçildi. 2002-03 sezonunu 51-31’lik dereceyle bitirdiler. Garnett 23.0 sayı 13.0 ribaund 6.0 asist ortalamaları ile o sezonu noktaladı ve bir kez daha en iyi NBA ikinci beşine seçildi . Wolves gene ilk turda rakibine boyun eğdi ve Playoff’tan gene elendi.

Minnesota Timberwolves ile Konferans Finali

2003-04 sezonu hem Wolves hem KG için bambaşka bir yıl oldu. Wolves o sezonu 58 galibiyet 24 mağlubiyet ile bitirdi. Kulüp tarihinin en iyi galibiyet mağlubiyet yüzdesiydi bu rakamlar. KG 24.2 sayı 13.9 ribaund 5.0 asist ortalamaları ile bireysel düzeyde en büyük ödül olan MVP ödülüne layık görüldü. Playoff’larda ilk kez ilk turda elenmediler . İlk turda Nuggets’ı 4-1 ile geçtiler . Yarı Finalde Sacramento Kings’i 4-3 ile geçerek Batı Finaline kaldılar. Ancak Lakers Wolves’u 4-2 ile eledi ve Wolves o tarihten sonra bir daha Playoff’a kalamadı. 3 boş sezonun ardından Garnett takasını istedi. (Bazı kaynaklara göre Wolves Garnett’i yoladı.) All Jefferson , Gerald Green , Ryan Gomes , Sebastian Telfair , Theo Ratliff ve bir miktar para karşılığında KG Celtics’in yolunu tuttu.

 

Kevin Garnett Boston’da bireysel olarak düşüş gösterse de Celtics takım olarak o kadar iyiydi ki müthiş sezonlar geçirdiler. Ve bu emeğin karşılığını 2008 NBA Şampiyonluğu ile süslediler. Fakat bir şey vardı ki işler Wolves için yolunda gitmiyordu. 2008 NBA Draftı’nda aynı Garnett gibi 1.tur 5.sıradan Kevin Love Draft ettiler . Her ne kadar Love istatistiksel olarak Garnett’in yerini doldursa da başarı konusunda yanına yaklaşamıyordu. 2011’de 2009 NBA Draftı’nda gene 1.tur 5.sıradan seçtikleri Rubio’da takıma katıldı ancak Wolves bir türlü KG zamanlarındaki günlerine dönemedi. Mum gibi arıyordu o günleri belkide Wolves. Başarı gelmeyince Love, Andrew Wiggins, Anthony Bennet karşılığında Cavaliers’a takas oldu. Bu takaslardan sonra Wolves’un en fazla 2-3 sene içerisinde başarıya ulaşacağı konuşulmaya başlanmıştı.

Ve Garnett Yine Minnesota’ya Geliyor

Takasın son gününde Minnesota Timberwolves’dan öyle bir hamle geldi ki herkesi heyecanlandırdı bu hamle. Thaddeus Young karşılığında Kevin Garnett’i takıma katarak çok önemli bir iş başardı Wolves. Evet Garnett eski günlerinde değildi, vereceği katkı sınırlıydı ama bu takas maneviyat açısından çok önemliydi. Garnett eski takımındaydı ve belkide kariyerinin son günlerini MVP’lik kazandığı takımında yaşamak onun için çok anlamlıydı. Wolves taraftarları ve basketseverler için de durum aynen böyleydi. Ne kadar Garnett eski gününde olmasa bile onun bu takımın bütün alanlarında 1. olduğunu unutmamak lazım .
HOŞGELDİN GARNETT !

Mehmet Atabey

Exit mobile version