37. Cumhurbaşkanlığı Kupası Anadolu Efes’in!

37. Cumhurbaşkanlığı Kupası Anaolu Efes'in!
37-cumhurbaskanligi-kupasi-anadolu-efesin

37. Cumhurbaşkanlığı Kupası finali, Abdi İpekçi Arena yerine yapılan Basketbol Gelişim Merkezi’nde oynandı.

Anadolu Efes’te Shane Larkin, Justus Hollatz, Stanley Johnson ve Rolands Smits rotasyonda tercih edilmezken Fenerbahçe Beko’da Marko Guduric, Arturs Zagars, Dyshawn Pierre ve Khem Birch tercih edilmedi. Ayrıca Tarık Biberovic, sakatlığı sebebiyle maçta forma giyemedi.

Boban Marjanovic hava atışını kaybettiğinde bazı ön yargılarım oluşmuştu ki ilk hücumda Erkan Yılmaz’ın 225 cm’lik Marjanovic’i posterlemesi maçın devamı için ipucunu fazlasıyla verdi. İlk çeyrek Efes’in çembere atakları, Bonzie Colson ile Nigel Hayes Davis’in dış şut performansıyla dengelendi. Erkenden iki faule ulaşan Elijah Bryant Efes cephesinin canını sıkarken çeyreğe noktayı kenardan gelen Wade Baldwin koydu. (20-24)

Boban yerine oyuna giren Sertaç çember altını bir nebze daha nötralize eder gibi olsa da Oturu ve Poirier çıtayı çoktan daha yukarılara çekmişti. Koç Saras Jasikevicius, bir de Melli’yi denedi ve Melli de maça iyi girdi. Yaz dönemini boş geçirmediğini gösteren Metecan Birsen sorumluluktan da kaçmayınca önce skor eşitlendi, sonra Efes’in düşen konsantrasyonu da cezasız kalmayınca Fenerbahçe bir anda 5 sayı farkla öne geçti ve koç Tomislav Mijatovic mola almak durumunda kaldı. Mola dönüşü Fenerbahçe hücumu akıcılığını sürdürdü ama Efes de Ercan ve Oturu ile hücumlardan boş dönmemesini bildi. Bir ara fark 8’e çıksa da Fenerbahçe gardları hücum organizasyonu konusunda büyük problemler yaşayınca fark 4’e indi. Son hücumda Wilbekin boş turnikeyi isabete çevirince ilk yarı skoru tayin oldu. (43-39)

İkinci yarıya Efes maça başladığı beşle başladı. Saras, sürpriz olmayan bir tercihle Melli’yi tercih etti. Oturu-Melli eşleşmesi izlemesi keyifli anlar yaşatsa da Oturu baskın gelen taraf oldu, öyle ki Efes maçta öne geçti. Oturu 3 faulü olsa da 14 sayıya ulaşmıştı. Fenerbahçe’de organizasyon görevi Hall’a teslim edildi. Melih yeniden süre bulsa da hiç skor yapamadı. Efes, temaslı ve baskılı oynamanın meyvesini fazla olan faul sayısına rağmen alıyordu. Üçüncü çeyreğin ortasında Saras; Baldwin, Hall, Wilbekin üçlüsünü birlikte sahaya sürdü ve maçın ilk kırılma anı bu hamleyle yaşandı. Yaratıcılık problemini 3 tane 3 yüzü olan zar atarak çözmek istedi ama zar hep yek geldi ve Elijah Bryant iki faullük uykusundan uyandı. O vakte kadar 2 sayıda olan Bryant üst üste iki hücumda bulduğu altı sayıyla Efes’i öne geçirdi. Ara sıra gelen Fenerbahçe üçlük isabetlerinin karşısında sürekli isabet bulan bir Ercan Osmani vardı. O sırada hücumda ne yaptığını bilmeyen Wilbekin takıma hiç yardımcı olmadı. Erkan Yılmaz’ın savunma gayretinin bunda etkisi büyük. (57-64)

Son çeyreğe üçlükle başlayan Efes, farkı çift haneye çıkarınca Wilbekin kim olduğunu hatırladı ve üst üste 6 sayı buldu ama Rodrigue Beaubois ve Oturu’ya engel olamayınca fark pek değişmedi. Efes, faul haklarını atış halinde harcayınca Fenerbahçe’de bunun üstüne gitti ve farkı üçe indirdi. Bu noktada Saras oyunda gard olarak sadece Wilbekini kullanıp takımın boyunu uzattı ve bu plan çalıştı. Bir anda 10 sayıya çıkan Wilbekin Fenerbahçe’nin umutlarını tekrar yeşertir oldu. Yerine oyuna giren Baldwin ise faul yapmak dışında bir şey yaparken gözükmüyordu. Mijatovic’in teknik faulüyle birlikte momentumu eline geçiren Fenerbahçe, maçta tekrar öne geçti ve o noktada salonda desibel epey yukarıya çıktı. Hemen cevap veren Bryant adeta Efes taraftarına bir desibel testi yaptırdı. Bununla yetinmeyen Bryant üst üste bütün hücumları üzerine alıp altından da kalkınca Efes’i öne geçirdi ve 19 sayıya ulaştı. Bitime 50 saniye kala Saras, Hayes’i 5 numara oynattığı 5 kısalı sisteme geçti. Molada çok güzel bir set çizen Saras, gelen üçlük isabetiyle de Fenerbahçe’yi maçta tuttu. (82-83)
Bitime 11 saniye kala Efes hücumu olmasına rağmen top kaybıyla top Fenerbahçe’ye geçti. Bu sefer Fenerbahçe topu kaybedince 4 saniye kala Bryant’a faul yapmak zorunda kaldı. Maçın yıldızı Bryant çizgide iki atışını da kaçırmasına rağmen hücum ribauntunu alan Ercan Osmani, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı Anadolu Efes’e kazandırdı. (82-83)

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz