Bu listemizde başarılması aşırı zor olan istatistikler değil de, daha ilginç ve şaşırtan rakamlara bakacağız.
1. Allan Houston- New York Knicks vs. Minnesota Timberwolves (20 Mart 2000)
Allan Houston’un sezon ortalamalarına baktığınızda, skorer bir oyuncu olmasına rağmen yine az da olsa ribaund ve asist katkısı veren bir oyuncu. Fakat Houston bahsettiğimiz bu maçta, 38 dakika sahada kaldı ve 20 saha içi denemesinin 16’sında isabet bularak 37 sayı kaydetti. Garip olan tarafı ise, Houston 37 sayı saricinde hiçbir katkı yapmadı! 0 asist, 0 ribaund, 0 blok ve 0 top çalma. 4 top kaybı yaptığını da ekleyelim.
2. Dennis Rodman- San Antonio Spurs vs. Charlotte Hornets (1 Aralık 1993)
Hepimizin de yakından bildiği üzere, Rodman kariyerinin her döneminde pota altı ve ribaund canavarı olmuştur. Bu tip oyuncuların 20-25+ ribaund sayılarını tek maçta yakaladığını zaman zaman görürüz. Rodman’da ilginç olan kısım ise hiç sayı atmadan sadece 28 ribaund toplaması! Kendisi bu maçta 5 saha içi denemesinde bulundu fakat hiç isabet bulamadı. Toplamda 45 dakika parkede kalan Dennis, 18’i savunma ve 10 tanesi de hücum olmak üzere 28 ribaund aldı. Ek olarak katkısı ise takım arkadaşlarına verdiği paslar ile 3 asist.
3. C.J. Watson- Brooklyn Nets vs. Atlanta Hawks (18 Ocak 2013)
Bu maçta yaklaşık 14 dakika sahada kalan Watson, her şeyden bir bir yaptı. Kendisi sayı, asist, blok, ribaund, top kaybı, faul ve top çalma olmak üzere tüm istatistiklerden 1’er adet üretti!
4. Manute Bol- Washington Bullets vs. Indiana Pacers (26 Şubat 1987)
Bol kendisine NBA tarihinde boyu ile yer edinmiş isimlerden birisidir. 231 cm boyu ile çok kendine has işler yapmıştır. Onlardan birisi de bu maç kesinlikle, Manute Bol sahada 47 dakika kalmış ve 15 sayı, 19 (14 savunma, 5 hücum) ribaund ve 15 blok ile şahsına yakışır bir triple-double ortaya koymuş! 15 blok oldukça iddialı bir rakam.
5. Chris Paul- Los Angeles Clippers vs. New Orleans Pelicans (10 Aralık 2016)
CP3’nin yaptığı bol asistli ve top çalmalı istatistiklere aşina olduğumuzu düşünüyorum fakat bu maçta yaptığı şeyin dikkat çekici tarafı çok daha maharetli bir iş. Çünkü Paul 30 dakikada 20 sayı ve 20 asiste imza attı ve bunu hiç top kaybetmeden becerdi! İstediğinde ve keyfi olduğunda takımın beyni oluyor ve işleri yoluna sokuyor.
6. Jan Vesely- Washington Wizards vs. Detroit Pistons (28 Aralık 2013)
Çok çok yakından tanıdığımız ve NBA macerası hayal kırıklığı olan Vesely’nin imza attığı istatistik pek iç açıcı cinsten değil. Vesely bu maçta görev aldığı toplam 8 dakika içinde 6 defa faul yapıp oyun dışı kalıyor!
7. Kenny Walker- Washington Bullets vs. Atlanta Hawks (11 Aralık 1993)
Listedeki 3. Washington oyuncusu olan Walker, 12 dakika sahada kalmış. Kendisi faul veya top kaybı bile yapmayarak istatistik kağıdına hiçbir rakam yansıtamamış! Sayı,asist,blok vs. hiçbir haneye katkı veremeyerek hepsinde 0 çekmiş.
8. Rajon Rondo- New Orleans Pelicans vs. Brooklyn Nets (27 Aralık 2017)
Rondo’nun bu maçta ortaya koyduğu rakamlar tamamen takıma yönelik çünkü, 25 asist yaptı bu maçta ve kendisi Pelicans tarihinde “bir maçta en çok asist yapan oyuncu” unvanını eline geçirdi! Bu katkısının yanı sıra 2 sayı ve 7 ribaund ile 30 dakika sahada kaldı.
9. Wilt Chamberlain- Philadelphia Warriors vs. New York Knicks (2 Mart 1962)
E tabii bu meşhur fotoğrafa ve rekora yer vermesek olmazdı. NBA’deki en bilinen ve hala kırılamamış bir rekor Wilt’in 100 sayısı. Kendisinin oyunda yaptığı değişiklikleri ve büyük dominantlığını ele alacak olursak listenin dışına çıkmış oluruz, kısaca rekoru yeniden özetleyelim. Wilt maçın tamamında sahada kaldı ve denediği 63 saha içi atışının 36’sında isabet buldu. Kaydettiği 100 sayının yanı sıra da 25 ribaund topladı!